Einde ondersteuning PHP 5.6

Sinds 2019 worden er geen updates meer uitgebracht voor PHP versie 5.6. Het is daarom ten sterkste af te raden om deze versie nog te gebruiken, dit i.v.m. de veiligheidsrisico’s die het met zich mee brengt. Daarom vragen we iedereen om te upgraden naar PHP 7.x 

Hoe gaat dit in zijn werk?
Bij je webhosting pakket heb je inloggegevens gekregen om in te loggen op het Direct Admin controlepaneel van de webserver. Als je inlogt in Direct Admin dan kun je onder  het tabblad Domein Setup klikken op je Domein om de laatste PHP versie te activeren.

Werkt mijn site nog met PHP 7.X?
Voor de meeste klanten zal dit geen problemen opleveren omdat er al veel sites bij ons draaien op de nieuwere versies PHP 7.2 of 7.4.
Het welbekende CMS systeem WordPress draait al een geruime tijd op de laatst PHP versie zonder problemen. Wat wel problemen zou kunnen geven dat zijn de Theme’s of Plugins. Hier kun je zelf achter komen door je site om te zetten naar de nieuwste PHP versie (zie uitleg hierboven) Indien dit problemen geeft, dan kun je de site gewoon weer terugzetten naar versie 5.6.LET OP ! De webserver heeft een aantal minuten nodig om de site om te zetten op de laatste PHP versie, wacht dus even geduldig voordat je de site gaat testen op de nieuwe PHP versie.Werkt het niet of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via info@inetactief.nl zodat we je kunnen helpen om het probleem op te lossen. 

PHP 7 efficiënter dan PHP 5
Deze versie is niet alleen sneller geworden door hercoderen, het gebruikt ook 50 procent minder geheugen bij het uitvoeren van scripts. Dit houdt in dat je meer bezoekers tegelijkertijd op je website kan hebben zonder dat de site er trager van wordt. 

PHP 5.6 in de zomer uitschakelenIn de zomer van 2021 zal PHP 5.6 op al onze webservers uitgeschakeld worden. Dit geldt voor al onze klanten, er is vanaf dan geen mogelijkheid meer om op oude PHP versies te draaien. 

Reageren niet mogelijk